Meer info. Akkoord

Homepage

English

Homepage

French

Homepage

Dutch

10 jaar Bollekesfeest: daar klinken we op! Mét een bolleke De Koninck.

Het Bollekesfeest is een stadsfestival dat alle Antwerpse troeven in de kijker zet. Vier dagen lang, van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus, geniet je van het beste wat ‘t stad te bieden heeft. Op verschillende plekken in de binnenstad kan je het hele weekend lang bollekes De Koninck, Wild Jo en Triple d’Anvers drinken, genieten van optredens in de De Koninck Caravan, streekproducten proeven, shoppen in de De Koninck pop-up, luieren in de XXL-strandstoel, het vuurwerk bewonderen, kuieren op de Wild Jo’s Market op zondag en genieten van een zomerse sfeer.

Streekgerechten met een De Koninck biertje in de Streekbistro
> Steenplein
In de Antwerpse Streekbistro by Saillart tovert de vzw Antwerpse Streekproducten de lekkerste gerechten uit de kookpotten. Gepaird met Wild Jo, Triple d’Anvers of een bolleke De Koninck. Van een provinciaal kaasplankje en ‘Espen van A’pen’ over kroketjes van filet d’Anvers en een ‘boke beuling’. Reserveren in het pop-uprestaurant kan via reservaties@saillart.com of je kan bellen naar 03 829 14 55, maar kom zeker ook ter plaatse eens langs en kijk of er nog een plekje is.


PS: zoek op Facebook naar het event ‘Antwerpse Streekbistro by Saillart Catering op het Bollekesfeest’.


Nóg meer streekproducten op de Streekproductenmarkt
> Groenplaats & Suikerrui
Op de Streekproductenmarkt kuier je rond tussen standjes vol Antwerpse handjes, bieren van De Koninck, Roggeverdommekes, Antwerps gerookt paardenvlees, zure hosties, Antwerpse honing en Kalmthoutse borstbollen. Op de Suikerrui vindt je de typisch Antwerpse gezoden worst, wraps en salamini’s samen met Wild Jo, Triple d’Anvers en De Koninck in degustatieglaasjes.


Shoppen in De Koninck pop-upshop
> Suikerrui
In de pop-upshop vind je leuke hebbedingetjes zoals originele T-shirts, flesopeners, hippe magneten en de bieren van Stadsbrouwerij De Koninck. In de XXL strandstoel over de pop-upshop is er plek voor twaalf personen. Dé ultieme plek voor een zomerse bollekesfeest-selfie, iemand?


Bier van A voorproeven
> Steenplein

Tijdens het Bollekesfeest worden twee verjaardagen gevierd! Niet enkel het Bollekesfeest zelf blaast tien kaarsjes uit. Gazet van Antwerpen wordt dit jaar 125. Om dat te vieren, brouwden ze bij De Koninck het feestbier. De abonnees van de Gazet konden mee beslissen hoe dat ‘Bier van A’ moest smaken. En het resultaat mag er zijn. Op het Steenplein kan je het Bier van A voor de allereerste keer proeven, met de bon uit de krant. Daarna is het wachten tot november, de échte verjaardagsmaand van Gazet van Antwerpen, dan kan je het onder andere in het Kaffee Van Antwerpen proeven. Tijdens het ‘Bier van A bibberspel’, een behendigheidsspel waarbij je de Antwerpse skyline niet mag raken, kan je een prijs winnen van de verschillende ambachten die huizen bij Stadsbrouwerij De Koninck. Van kazen van Van Tricht tot vlees van The Butcher’s Store.


Je naam schrijven op de verjaardagskaart
> Handschoenmarkt
Tien jaar Bollekesfeest, dat verdient een grote verjaardagskaart. Eentje van wel drie meter hoog. Om je naam er op te schrijven, moet je wel eerst op gestapelde bakken De Koninck kruipen.


Een vers getapte De Koninck, aangereikt door het Antwerps college van schepenen
> Grote Markt – vrijdag

Tussen 17u en 18u tappen de Antwerpse schepenen Koninckskes op de Grote Markt tijdens het zomeraperitief op de Grote Markt. Dit krijg je trouwens in een uniek  ‘10 jaar Bollekesfeest’-glas. Een  collector’s item én een aandenken aan een fijn weekend, met een knipoog naar Brabo. Wie zo’n glas weet te bemachtigen, mag het houden.


Opkijken naar het vuurwerk
> Beste zicht vanop het Steenplein en het Zuiderterras - zaterdag
Geen verjaardag zónder vuurwerk. Op zaterdag om 22u30 kan je genieten van een prachtig kleurenspektakel, hoog in de lucht. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal baadt zaterdagavond in groen, roze en geel licht. 


Kuieren op de Wild Jo’s Market
> Vrijdagmarkt - zondag
Op zondag wordt de vrijdagmarkt voor één keer omgetoverd tot ‘Wild Jo’s Market’. Een hippe bazaar vol jong talent, mode, kunst en design én al even gek als het gelijknamige bier. Standhouders zijn onder andere Bambooban (sfeerverlichting), Zilleke (juwelen), We sell our furniture (design meubels) en The Butcher’s Snack. En dat allemaal in een losse, volkse en gezellige sfeer. Een voorproefje voor de Wild Jo’s Market september editie, in Brouwerij De Koninck op 17 en 18 september.

PS: Like ‘Mini Wild Jo's Market at Het Bollekesfeest’ op Facebook.


Bollekesroute fietsen
Geen zin om het Bollekesfeest te voet te doen? Spring dan op de fiets! Sinds kort kan je de vernieuwde bollekesroute rijden.  Een fietsroute van achttien kilometer die je langs dé Antwerpse hoogtepunten brengt. Met het Bollekesfeest als ideale plek om even halt te houden.
 

Praktisch:

Het Bollekesfeest vindt plaats van donderdag 18 tot zondag 21 augustus:

  • donderdag 18/08: 17 tot 24 uur
  • vrijdag 19/08: 13 tot 24 uur
  • zaterdag 20/08: 13 tot 24 uur
  • zondag 21/08: 10 tot 20 uur

Meer informatie vind je op www.bollekesfeest.be

Home

Contactez-nous

Envie de plus? Suivez-nous alors sur Facebook! Vous resterez ainsi au courant des dernières mises à jour.

Vous avez écumé tout ce site mais vous avez encore des questions ? Votre soif n’est pas encore étanchée ?

Faites-vous entendre